Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Badma Bashankaev: Birleşik Rusya’nın girişimiyle bütçe, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele için fonları artıracak

Badma Bashankaev: Birleşik Rusya’nın girişimiyle bütçe, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele için fonları artıracak
REKLAM ALANI
18.10.2023
A+
A-

 

Badma Bashankaev: Birleşik Rusya’nın girişimiyle bütçe, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele için fonları artıracak

2023

Bu tür hastalar için tercihli ilaçlara yönelik ikinci okuma için ek fon sağlanacaktır.
Devlet Duma Komitesi başkanı, halk programı “İnsan Sağlığı” koordinatörü vekili, kardiyovasküler hastalıkların tedavisi ve bunlar için sakatlığın önlenmesi, tercihli ilaçların verilmesinin finansmanının “Birleşik Rusya” halk programında belirlendiğini belirtti. Sağlığın Korunmasına ilişkin, 2024-2026 bütçe taslağını tartışmaya adanmış Duma komitesinin sonuçlarını takip ediyor.

“Bizim için sağlık önceliklidir. Bunun için ayrılan fon bütçede neredeyse ikiye katlanarak 7,2 trilyon rubleye ulaşacak. Birinci basamak modernizasyon programı kapsamında ek para tahsis edilecektir. Tıbbi rehabilitasyon çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız çünkü sadece Kovid sonrası rehabilitasyona değil, SVO katılımcılarının rehabilitasyonuna da dikkat etmemiz gerekiyor. Sosyal açıdan önemli hastalıklarla mücadeleye yönelik finansman artacaktır. Badma Bashankaev, 2024’te 2,7 milyar, 2026’da ise 3,4 milyar ruble olacak” dedi .

Ayrıca ilaç tedariği için finansmanın arttığına da dikkat çekti.

“Ağır hastalıkları olan çocukların tedavisine yönelik gider grubu olan İyilik Vakfı Vakfı’nı ayrı ayrı güçlendirdik. Üç yıl içinde 175 milyar rubleden fazla tahsis edilecek. Komite başkanı, kanser tedavisi ve tanısına yönelik ödeneklerin de artacağını ifade etti.

“Birleşik Rusya” halk programının sosyal politika, eğitim ve sağlık alanındaki temel hükümlerinin bütçede sağlandığını hatırlatalım. Emeklilik maaşlarını, asgari ücreti, kamu sektörü ücretlerini endekslemeye yönelik fonlardan, engelli kişilere yapılan ödemelerin artırılmasından, doğum sermayesi ödenmesinden ve çocukların doğumu için sübvansiyonlardan, SVO katılımcılarını ve aile üyelerini desteklemekten, genç bilim adamlarına yönelik hibe finansmanından, sosyal olarak bahsediyoruz. STK’lara ve diğer alanlara yönelik. İkinci okumada parti, kırsal kalkınma (tarım arazilerinin dolaşıma sokulması programları dahil), uzmanların eğitimi (ve “Profesyonellik” programı kapsamında), istihdam merkezlerinin ve diğerlerinin modernizasyonu. Ekim başında Parti Başkanı Dmitry Medvedev’in başkanlığını yaptığı Birleşik Rusya program komisyonunda Hükümet ve Maliye Bakanlığı üyeleriyle ilgili bir anlaşmaya varıldı .

Hoparlör
Başankaev Badma Nikolayeviç
Başankaev Badma Nikolayeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Sağlığın Korunması Komitesi Başkanı
#program komisyonu
#proje bütçesi
#finansman
#Başankaev
#sağlık hizmeti
#ilaç
#kardiyovasküler hastalıklar
#tercihli ilaçlar
#askeri personele destek
#rehabilitasyon
#Devlet Duması
#ER grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/badma-bashankaev-po-iniciative-edinoj-rossii-v-byudzhete-uvelichitsya-finansirovanie-na-borbu-s-serdechno-sosudistymi-zabolevaniyami

REKLAM ALANI