Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

1 OCAK’TAN İTİBAREN SADECE AŞILANAN VE İYİLEŞEN HASTALARI KABUL EDECEĞİM

1 OCAK’TAN İTİBAREN SADECE AŞILANAN VE İYİLEŞEN HASTALARI KABUL EDECEĞİM
REKLAM ALANI
07.09.2021
A+
A-

ALMANYA’DA BİR DOKTORUN “1 OCAK’TAN İTİBAREN SADECE AŞILANAN VE İYİLEŞEN HASTALARI KABUL EDECEĞİM’” AÇIKLAMASI BÜYÜK TEPKİ MEYDANA GETİRDİ!

Aşağı Saksonya eyaleti Nordstadt’ta bulunan bir tıp merkezinde çalışan Dr. Christian Albert, 1 Ocak’tan itibaren sadece aşılananların ve iyileşenlerin bekleme salonuna alınacağını duyurdu.

Doktorun kendisine bu açıklaması sonrası 300’ün üzerinde nefret ve hakaret içerinde mektup geldi. Hatta gelen mektuplardan birinde bir kişi 1 Ocak sonrası kendisine zorla geleceğini yazdı. Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği ise bu konuda endişeli.

Dr. Albert aşılanan insanların azınlıkta olduğunu ve bu durumun ise aşılananları terörize ettiğini savunuyor. Onlar yüzünden okullanların kapanma ve zorunlu maskeleme gibi önlemlerin halen sürdürülmek zorunda kalındığını belirtiyor. Bu sebeplerden dolayı 1 ocak tarihi itibarı ile böyle bir karar aldığını söylüyor.

Dr. Albert aşı ile ilgili şüpheleri olanlara ise tek cümle ile cevap veriyor: “BionTech veya Moderna gibi mRNA aşılarının genetik yapımızı değiştirebileceği korkusu saçma. mRNA, çekirdekten dışarıya gider, asla tersi olmaz.”

Aşağı Saksonya Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği sözcüsü ise bu konudaki endişesini şu sözlerle dile getiriyor: “Doktorlarımızın tedavi etme görevi var ve ileri yaştaki hastaları reddetmelerine izin verilmiyor.” Yine Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği sözcüsünün açıklamalarına göre, 1 ocak sonrası böyle bir uygulamaya geçilmesi durumunda Dr. Christian Albert için disiplin kurulu devreye girebilir.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,