Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye Muhtarları El Ele Projesi Şanlıurfa’da

Türkiye Muhtarları El Ele Projesi Şanlıurfa’da
REKLAM ALANI
16.01.2022
A+
A-

 

Türkiye Muhtarları El Ele Projesi Şanlıurfa’da

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunca başlatılan, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Hepimiz birlikteyiz, Türkiye için görevdeyiz” sloganıyla uygulanan “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” kapsamında farklı illerde görev yapan muhtarlar Şanlıurfa’da misafir edildi.

Türkiye Muhtarları El Ele Projesi kapsamında Şanlıurfa’da iki gün süren program kapsamında ilk olarak; İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Ardıç Çelik, Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Bataku, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, İçanadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bahtiyar Yamaner ile Muhtarlar Konferedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Eyyübiye Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Kestop’tan oluşan heyet Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Erin, İçişleri Bakanlığınca desteklenen projeyi çok önemli bulduklarını ifade etti. Türkiye’nin farklı illerinden, ilçelerinden ve köylerinden Şanlıurfa’ya gelen muhtarları ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını kaydeden Vali Erin, projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Muhtarlar Onuruna Yemek Verildi
Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi, önyargıların ortadan kaldırılması, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla uygulanan program çerçevesinde Şanlıurfa’ya gelen muhtarlar onuruna, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin desteğiyle Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde yemek verildi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ve proje kapsamında Şanlıurfa’da misafir edilen muhtarların katıldığı yemekli programda katılımcılar, projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Bıkmadan, Usanmadan Hizmetlerimizi Devam Ettirmek Zorundayız
Projenin çok isabetli ve beklenen bir çalışma olduğunu belirten Vali Erin, “Birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesine, birbirimizi daha çok anlamaya, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle kucaklaşmasına, güçlenmesine, büyümesine gerçekten de büyük katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.
Muhtarların ifa ettiği hizmet ve görevin çok kıymetli olduğuna değinen Vali Erin, “Her makam ve görevde olanların esas amacı ve sorumluluğu, halka ve hakka hizmet etmektir. Bunu en yaygın şekilde, memleketimizin en ücra köşesine kadar gerçekleştiren bireyler olmaktan ne kadar gurur duyarsanız azdır. Sonuçta, inancımız gereği, ‘sizin en hayırlınız, insanlara faydalı olanınızdır’ diye temel prensibimiz var. Bu dünyada kardeşinin sıkıntısının giderenin sıkıntılarını da Cenab-ı Allah ahrette giderir. Kısacık ömürde yapacağımız en hayırlı iş, insanlara faydalı olmak, onların dertlerine, sıkıntılarına çözüm olabilmek, dünyada onurlu bir şekilde yaşayıp öbür dünyada da mükafatını beklemektir.” dedi.
Muhtarlık kurumunun 1800’lü yıllardan itibaren bu millete hizmet için çaba sarf ettiğini dile getiren Vali Erin, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte, demokrasi piramidimizin en tabanında ve yaygın şekilde yer alan muhtarlık müessesesi ve bu kurumların başında bulunan, seçimle iş başına gelerek milletimizin teveccühüne mazhar olan muhtarlarımızın hizmet etmelerini kolaylaştırmak, onlara yardımcı olmak, onların vatandaşların sıkıntılarını ilgili mercilere ulaştırma kanallarını açmak ve genişletmeye yönelik çok sayıda düzenleme yapıldı.” diyerek, muhtarların SGK primleri, silah ruhsat işlemleri, muhtarlık binalarının inşa edilmesi gibi düzenlemelere dikkat çeken Vali Erin, İçişleri Bakanlığı nezdinde muhtarlık hizmetlerini organize eden daire başkanlığı da kurulduğunu anımsattı.
Konuşmasında, Şanlıurfa hakkında bilgiler vererek Valilik görevi süresince muhtarlar ve yatırımcılar başta olmak üzere tüm insanlara makam kapılarını açtığını hatırlatan Vali Erin, “Sabırla, sebatla, büyük bir tahammülle vatandaşlarımızı aday yerine koymak, öncelik sırasına göre onların dertlerine derman olmaya çalışmalıyız. Bıkmadan, usanmadan bu milleti daha müreffeh şartlarda yaşayan hale getirmek, bu devleti de tüm insanlık alemi içerisinde başı dik, sözü dinlenen hale getirmek için bıkmadan, usanmadan hizmetlerimizi devam ettirmek zorundayız.” diye konuştu.
Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve Eyyübiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop’un da birer selamlama konuşması yaptığı program, muhtarların tanışarak Şanlıurfa ve illeri hakkında sohbet etmelerinin ardından sona erdi.
İki günlük program kapsamında Şanlıurfa’ya gelen muhtarlar, ziyaretlerinin ikinci gününde ise Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen “Türkiye Muhtarları El Ele Adlı” etkinliğe katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Türkiye tanıtım filmi gösterimi, protokol konuşmaları ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere onurluk verildi.
“Hepimiz birlikteyiz, Türkiye için görevdeyiz” sloganıyla Şanlıurfa’da 9’uncusu düzenlenen proje kapsamında Şanlıurfa’ya gelen muhtarlar, hafta sonu şehrin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek Şanlıurfalılara konuk oldular.
Şanlıurfa’da 9’uncusü düzenlenen etkinlik, önümüzdeki günlerde Trabzon, Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde de devam edecek.

BÜLTEN NO:011 16.01.2022

 

REKLAM ALANI