Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vali Sonel, “Yeter ki Sizlerin Gözünden Yaş Akmasın”

Vali Sonel, “Yeter ki Sizlerin Gözünden Yaş Akmasın”
REKLAM ALANI
28.03.2022
A+
A-

Vali Sonel, “Yeter ki Sizlerin Gözünden Yaş Akmasın”
29.03.2022
Vali Sonel, “Yeter ki Sizlerin Gözünden Yaş Akmasın”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu İlçesinin Güzelyalı mahallesinde meydana gelen heyelan sonucu büyükbaş hayvanları ve köpeği telef olan Türkmen ailesini yeni hayvanları ile buluşturdu.
Resim
26 Mart 2022 Cumartesi günü yaşanan heyelanın hemen ardından Altınordu İlçesinin Güzelyalı mahallesine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, bugün de beraberinde Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte heyelan sebebiyle üç büyükbaş hayvanları ile bir köpeğini kaybeden Hanife-Erol Türkmen çiftine temin edilen hem 3 büyükbaş hayvanı buzağıları ile birlikte bir yavru köpeği teslim etmenin mutluluğunu yaşadı.

Resim

Türkmen ailesinin mağduriyetinin giderilmesi için anında talimat veren Vali Sonel, heyelanın hemen ardından yeniden alınarak aileye teslim edilmek üzere yola çıkan buzağıları ile birlikte 3 büyükbaş hayvanı ve 1 adet köpeği teslim ederek yaşlı çiftin Sevincine ortak oldu.

Resim

Vali Tuncay Sonel’i büyükbaş hayvanları ve kucağındaki köpeği ile birlikte gören Hanife-Erol Türkmen çifti oldukça duygulandı, gözyaşlarını tutamadı.

“Yeter ki sizlerin gözlerinizden yaş akmasın, canınıza birşey olmasın” diyerek vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve mahalle sakinlerinin hayır dualarını alan Vali Sonel, 26 Mart 2022 Cumartesi günü Altınordu İlçesinin Güzelyalı mahallesinde bir heyelan yaşandığını hatıralatarak, “Allah’a şükürler olsun can kaybımız olmadı. Hanife teyzemiz gözyaşları içinde bizlere hayvanlarının telef olduğunu söylemişti. Bİr kez daha belirtmek isterim ki, Devletimiz vatandaşımızın yanındadır. Telef olan hayvanlarımızın yerine 3 ineği buzağıları ile ayrıca birde köpeğimizi alarak bugün ailemize teslim ettik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Resim
Vali Sonel, “Yaşlı olan gözlerde bugün tebessüm ve sevinci görmenin heyecanını hep birlikte yaşadık” dedi ve Güzelyalı mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerini bir kez daha iletti.

Heyelan dolayısıyla 3 ineği ile bir köpeğini kaybeden ve bugün Vali Sonel tarafından iki gün içinde büyükbaş hayvanlarına ve köpeğine kavuşan Hanife-Erol Türkmen çifti yaptıkları açıklamada, “Allah devletimizden , Sayın Valimizden razı olsun. Heyelan olduğu günden beri Sayın Valimiz Tuncay Sonel ve Kaymakamımız Erkan Karahan bizleri yanlız bırakmadı ve telef olan hayvanlarımızın yerine yenisini alarak bizleri çok duygulandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Allah başımızdan sizleri eksik etmesin” diyerek, duygularını dile getirdiler.

Güzelyalı mahallesi muhtarı Muzaffer Türkmen ise, “Sayın Valimiz Tuncay Sonel, mahallemizin gözyaşlarını dindirdi. Telef olan hayvanların yerine yenisini alarak bizzat kendisinin getirmesi bizleri oldukça duygulandırdı” şeklinde konuştu ve Vali Sonel ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/

kaynak:http://www.ordu.gov.tr/vali-sonel-yeter-ki-sizlerin-gozunden-yas-akmasin

 

 

 

 

REKLAM ALANI