Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Minik okurlar Orhan Veli’nin Dalgacı Mahmut’u ile tanışıyor

Minik okurlar Orhan Veli’nin Dalgacı Mahmut’u ile tanışıyor
REKLAM ALANI
20.05.2021
A+
A-

Türk şiirinin en önemli şairlerinden Orhan Veli Kanık’ın unutulmaz şiirlerinden “Dalgacı Mahmut” Fatma Yıldırım’ın rengârenk çizimleri ile kitaplaştırılarak Leylek Çocuk Kitapları’ndan çıktı.

Fatma Yıldırım’ın çizimleriyle birleşen Orhan Veli Kanık’ın “Dalgacı Mahmut” kitabı Leylek Çocuk Kitapları etiketi ile raflarda ve çevrimiçi platformlarda yerini aldı. Orhan Veli’nin eşsiz kalemiyle hayat verdiği gökyüzünü boyayan Dalgacı Mahmut karakteri, çocukların şiirle tanışmasında rengârenk bir köprü kuruyor. Fatma Yıldırım’ın fırça darbeleriyle çocuklara cıvıl cıvıl bir dünyanın sayfalarını açan kitap, şiir sevgisinin de temellerini atıyor. Görsellerle minik okurlara farklı bir dünya kuran bu kitap, şiirle beraber çocukların daha geniş düşünmelerini sağlayarak dünyayı farklı açılardan görmeyi gösteriyor.

Şiirle tanışan çocukların doğrudan bağ kuracağı Dalgacı Mahmut kitabında; çocuklar, İstanbul’un, gökyüzünün ve denizin tadını sayfalarda yaşıyor.

Duyguları anlatmanın en naif yollarından biri olan edebiyatın baş tacı “Şiir”in çocukların gelişimindeki yerine işaret eden Uzman Psikolog Yeliz Polat, “Şiirin sembolik ve simgesel anlatımı çocuktaki düşünme ve öğrenme süreçlerini olumlu anlamda etkileyerek çocuğun kavramlar ve tasarımlar geliştirmesine yardım edecektir,” diyerek çocukların şiirle tanışmasının önemine vurgu yapıyor.

Fatma Yıldırım’ın çizimleriyle birleşen Orhan Veli Kanık’ın “Dalgacı Mahmut” eseri Leylek Çoçuk Kitapları etiketi ile raflarda yerini aldı.

Kitap Hakkında 

Tema: Şiir, edebiyat, deniz, gökyüzü, hayal gücü

Orhan Veli’nin hayat verdiği Dalgacı Mahmut, rengârenk çizimlerle çocukları şiir dünyasıyla tanıştırırken şiir sevgisinin temellerini de atıyor.

Şiirsellik çocuğun doğasında vardır. Şiir, çocuğa kalıpların dışında düşünmeyi ve olayları farklı açılardan görmeyi öğretir. İyi bir ana dil ve sanat eğitimi sağlar. Şiirle tanışan çocuklar duygularıyla doğrudan bağ kurar!

#ŞiirOkumayıSeviyorum

“Bebeklik ve çocukluk dönemi yetişkin bir insanın iç dünyasını, kendisi ve ötekiler ile kurduğu ilişkileri belirler. Ruhsal ve zihinsel gelişimin altın çağları olan erken yaşlarda çocuğun duygusal ve kavramsal açıdan zengin bir deneyimsel süreçten geçmesi hem entelektüel, yaratıcı kapasitesini hem de iç dünyasını sağlam biçimde yapılandırmasını sağlar.

Çocuğun şiirle tanıştırılması onun duyguları ile doğrudan bağ kurmasını sağlayarak kendini tanımasına, duygularını adlandırmasına ve onların farkına varmasına olanak verecektir. Ayrıca şiirin sembolik ve simgesel anlatımı çocuktaki düşünme ve öğrenme süreçlerini olumlu anlamda etkileyerek çocuğun kavramlar ve tasarımlar geliştirmesine yardım edecektir.”

Uzman Psikolog Yeliz Polat

Yazar Hakkında

Orhan Veli Kanık (1914-1950): Türk şiirinde Garip akımının kurucularından olan Orhan Veli sokağın dilini şiire taşırken şiir dünyasında büyük bir etki yaratmıştır. Otuz altı yıllık kısa hayatına unutulmaz şiirlerin yanı sıra birçok hikâye, deneme ve çeviri eser sığdırmıştır.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI
ETİKETLER: