Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan ve Kazakistan hem stratejik ortaklar, hem de müttefikler” – ÖZEL

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan ve Kazakistan hem stratejik ortaklar, hem de müttefikler” – ÖZEL
REKLAM ALANI
28.08.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan ve Kazakistan hem stratejik ortaklar hem de müttefikler.” – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Comart Tokayev ile 24 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı görüşme, ülkelerimizin uluslararası düzeydeki işbirliğinin yukarı yönlü bir çizgide geliştiğini bir kez daha göstermiştir. Evet, Azerbaycan ve Kazakistan her konuda aynı tutumu gösteriyor, ikili ilişkilerde ve uluslararası sorunlarla ilgili tüm konularda ülkelerimizin tutumları örtüşüyor. Kazakistan ve Azerbaycan birbirine yakın ülkelerdir, biz stratejik ortağız, müttefikiz ve dış politikada aktif işbirliği yapıyoruz, her zaman birbirimizi destekliyoruz ve bu gelecekte de devam edecek. Çünkü işbirliği yaptığımız uluslararası kuruluşların sayısı oldukça fazladır ve Kazakistan ve Azerbaycan temsilcileri de her yerde yakın ve karşılıklı olarak aktiftir.” – Dedi.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti arasında stratejik ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Bildiri” imzalandı. Bildirge ile tanıştığınızda, bu Bildirgenin adının belgenin önemini gösterdiğini göreceksiniz. Devlet başkanı şunları söyledi: “Biz sadece stratejik ortak değil, aynı zamanda müttefikiz. Elbette, bu bize özel bir sorumluluk yüklüyor ve biz bu sorumluluğa hazırız. Bildirge, işbirliğimizin birçok yönünü içeriyor ve gelecekteki faaliyetlerimiz için çok ciddi bir temel teşkil edecek.” – Diye belirtti.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Böylece, Azerbaycan ile Orta Asya’nın beş ülkesi arasındaki çok taraflı işbirliğinin gelecekteki olası gelişimi Ortak Bildiri’ye de yansıdı. Azerbaycan’ın Doğu Zengezur bölgesinin Azerbaycan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile birleştirilmesinin önemi de Ortak Bildiri’de belirtilmiştir. Bu Orta Koridorun bir parçası olacak.

Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kazakistan Cumhuriyeti’nin en yüksek nişanı olan “Altın Kıran” – “Altın Kartal” ile ödüllendirilmesi, halklarımızın dostluğunun ve kardeşliğinin bir teyididir ve aynı zamanda, Azerbaycan-Kazakistan ilişkilerinin güçlendirilmesi için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yaptığı çalışmalar takdire şayandır.

Ayrıca dostluğumuzun bir başka açık göstergesi de Kazakistan’ın Karabağ’ın yeniden inşasına katılmasıdır. Kazakistan’ın Azerbaycan’a armağanı – İşgalden kurtulmuş topraklarda kurulacak Çocukların Yaratıcılığını Geliştirme Merkezi’nin sunumu, insanlarımıza karşı kardeşçe tutumun bir başka tezahürü, insani işbirliğinin bir başka unsurudur. Merkezin Fuzuli şehrinde kurulacağını ve Fuzuli şehrinin yapımına ilişkin Nazım Planının onaylandığını ve konut stokunun ilk yapılarının şimdiden başladığını belirtmek isterim. O zamana kadar bu merkez hazır olduğunda Fuzuli’nin ilk sakinlerinin oraya taşınması planlanıyor.

Hem Kazakistan hem de Azerbaycan çok olumlu bir yatırım ortamına ve büyük miktarda yabancı yatırıma sahiptir. Bu doğrultuda ortak yatırım projelerine ortak olma ve ortak çalışmalara katılma zamanıdır, iki ülke arasındaki etkin işbirliğinin yakın zamanda ekonomik göstergelerde kendini göstereceğine inanıyorum.” – Dedi.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI