Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Maltepe Belediyesi ekipleri Marmaris’te yangınla savaşıyor

Maltepe Belediyesi ekipleri Marmaris’te yangınla savaşıyor
REKLAM ALANI
04.08.2021
A+
A-

Maltepe Belediyesi ekipleri Marmaris’te yangınla savaşıyor

Türkiye yaklaşık 1 haftadır orman yangınları ile mücadele ediyor. Maltepe Belediyesi ekipleri bir yandan bölgede devam eden yangınlara müdahale ederken bir yandan da vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Türkiye, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayan, özellikle Marmaris, Manavgat, Bodrum gibi ilçeleri etkileyen ve kontrol altına alınamayan yangınlarla günlerdir mücadele ediyor. Bu zorlu mücadelede Maltepe Belediyesi 7’si arama-kurtarma, 3’ü sağlık personeli olmak üzere toplam 10 kişilik bir personelle yangın yerine koştu. 1 ambulans, 1 arama-kurtarma aracı ve 1 keşif aracıyla Marmaris’teki orman yangınlarına müdahale eden ekipler, özellikler Hisarönü, Bayır ve Turunç mevkiindeki, İstanbul ve Marmara Bölgesi itfaiye ekipleriyle sürdürülen söndürme çalışmalarına destek verdi.

ÇADIR KURDULAR, YARALARI SARDILAR

Belediye ekipleri yangınla mücadelenin yanı sıra Bayır Köyü’nün yanmasının ardından bölgedeki vatandaşların konaklaması için çadır kurdu. Ayrıca ekiplerce, bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına destek veren personel, vatandaş ve Azerbaycan askerlerinden rahatsızlananlar için de ambulans desteği verildi.

Belediye ekipleri, “Afet Koordinasyon Çalışmaları Protokolü” imzaladığı AKUT Vakfı ile birlikte yangına karşı kişisel koruyucu donanım malzemesi ve yanık ilaçları gibi pek çok malzemeyi Muğla’ya gönderdi.

 

REKLAM ALANI