Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Letonya’daki Şehitliğe 17 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret

Letonya’daki Şehitliğe 17 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret
REKLAM ALANI
29.07.2022
A+
A-

 

 

 

Letonya’daki Şehitliğe 17 Yıl Aradan Sonra İlk Ziyaret

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
6.jpg
7.jpg
8.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

 

 

 

Bakan Akar, resmî ziyaret kapsamında geldiği Letonya’daki temaslarına devam ediyor.

Başkent Riga’daki görüşmelerini tamamlayan Bakan Akar daha sonra Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks ile Türk Şehitliği’ni ziyaret etmek üzere kara yoluyla Riga’ya 100 kilometre mesafedeki Cesis kentine geçti.

Buradaki Türk Şehitliği’ne gelişinde Türkiye’nin Riga Büyükelçisi Gülsun Erkul’dan bilgi alan Bakan Akar, Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Pabriks ile Şehitliğe çelenk koydu.

Saygı duruşu ve iki ülke ulusal marşlarının askerî bando tarafından çalınmasının ardından Bakan Akar, mezarlara kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

Törenin sonunda Bakan Akar, şehitliğin bakımına yönelik katkılarından dolayı Cesis Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ziyareti, “Cesis Türk Şehitliği”ne 17 sene sonra Millî Savunma Bakanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

26 TÜRK ERİ

1877-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Harbi sırasında yaralanan ve Ruslara esir düştükten sonra Cesis’te şehit olan 26 asker anısına yaptırılan şehitlik 3 bin 800 metrekare alanda yer alıyor.

Cesis Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan şehitlikte 26 şehidi temsilen mezar taşları üzerinde “Ay Yıldız” bulunuyor.

İki tarafında şehitlerin adının yer aldığı anıtta Türkçe ve Letonca “Burada Türk-Rus savaşında Plevne’de esir düşüp Cesis’te ölen 26 Türk eri gömülüdür.” ifadesi yer alıyor.

 

MSB

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2872022-31276

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI