Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kazakistan Cumhurbaşkanı Özbekistan Cumhuriyeti Âli Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva’yı kabul etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Özbekistan Cumhuriyeti Âli Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva’yı kabul etti
REKLAM ALANI
21.06.2023
A+
A-

Olaylar

Akorda

 

 

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Özbekistan Cumhuriyeti Âli Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva’yı kabul etti

 

 

 

 

2023

 

 

 

Toplantıda muhataplar, parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve devletlerarası ilişkilere ek ivme kazandırılması bağlamında Kazak-Özbek işbirliğinin güncel konularını tartıştılar.

 

 

 

 

Tanzila Narbayeva’yı karşılayan Kassym-Jomart Tokayev, bugün Astana’da düzenlenen önemli bir girişim olan Orta Asya’da Kadın Diyaloğu’na destek ve aktif katılım için şükranlarını dile getirdi.

 

 

 

 

 

Devlet Başkanımız, bu platformun ilk toplantısının sonuçlarının bölge içi etkileşimin yoğunlaştırılmasına katkı sağlayacağına ve Orta Doğu’da toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve sürdürülebilir kalkınma alanında uzun vadeli çözümler geliştirilmesine olanak sağlayacağına olan güvenini dile getirdi. Asya.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı, Senato Başkanı’nın ziyaretinin ikili işbirliğinin özel doğasının açık bir örneği olduğunu ve Kazakistan ile Özbekistan arasındaki stratejik ortaklık ve ittifak seviyesine tam olarak karşılık geldiğini kaydetti.

 

 

 

 

– Geçen yıl Aralık ayında Özbekistan’a yaptığım devlet ziyaretinin sonuçlarını çok takdir ediyoruz. Bu yıl 3 Mart’ta Çimkent’te ülkelerimiz arasındaki en acil etkileşim konularının tartışıldığı gayrı resmi bir toplantı düzenlendi. Sadece hükümet düzeyinde değil, aynı zamanda parlamentolar arası diplomasinin de aktif olarak gelişmesi sevindirici. Kassym-Jomart Tokayev, bu nedenle, ikinci Parlamentolar Arası Forum’un gelecek yıl Semerkant’ta düzenlenmesini memnuniyetle karşılıyorum dedi.

 

 

 

 

Tanzila Narbayeva da sıcak karşılama için teşekkür etti ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev’in selamlarını iletti.

 

 

 

– Kazakistan’da liderliğiniz altında yürütülen geniş çaplı reformları çok takdir ediyoruz. Kazakistan’ın tüm sisteminin siyasi modernleşmesine katkıda bulunan önemli etkinliklerin başarılı bir şekilde düzenlenmesinden dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Ülkeniz doğru yolda ve halk, uyguladığınız reformları aktif olarak destekliyor. Bunu görüyor ve seviniyoruz, – dedi Senato Başkanı.

 

 

 

 

Sonuç olarak, Devlet Başkanı Özbekistan liderine en içten selamlarını ve iyi dileklerini iletti.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/prezident-kazahstana-prinyal-predsedatelya-senata-oliy-mazhlisa-respubliki-uzbekistan-tanzilu-narbaevu-1955542

REKLAM ALANI