Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kadın Kooperatifi Türkiye’de bir ilki yaptı, ihracata başladı

Kadın Kooperatifi Türkiye’de bir ilki yaptı, ihracata başladı
REKLAM ALANI
15.06.2021
A+
A-

TOBB Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteklediği kadın girişimciliğini güçlendirmeyi amaçlayan Günebakan kadın Kooperatifi ilk ihracatını yaptı. 2020’de Pandemi sürecinde Aksaraylı kadınlar tarafından kurulan ve Türkiye’de ilk defa kağıt rölyef tablo üretimi yapmaya başlayan Günebakan Kadın Kooperatifi çalışmalarının ilk sonuçlarını aldı ve Almanya’ya ilk ihracatını yaptı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisi tarafından Ocak-Şubat 2021 döneminde mikro ihracat konusunda yerinde yapılan eğitimlerin bir sonucu olarak gerçekleşen ihracat Günebakan Kooperatifinin yurtdışına yaptığı ilk satış oldu.

İlk yurt dışı faturasını ve ATR dolaşım belgesi düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını belirten Günebakan Kooperatifini, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ve TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan ziyaret ederek, kooperatifin emekçi kadınlarını tebrik etti. Başkanlar Kadın Kooperatiflerini ve kadın işletmelerini destekleyeceklerini vurguladılar.

Türkiye’de bir ilk

Günebakan Kadın Kooperatifi başkanı Filiz Yaşar Aksaray Belediyesinin açmış olduğu beceri kazandırma kursundaki sekiz arkadaşıyla birlikte yapabilecekleri özgün bir fikir arar. Türkiye’de daha önce yapılmamış kağıt rölyeften otantik çalışmalar yapmaya başlarlar. Bu çalışma kısa sürede sonuçlarını veriri ve ilk ihracat Almanya’ya yapılır.

Aksaray Ticaret ve sanayiOdası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan bu çalışmanın Aksaray Belediyesinin yanı sıra Ticaret ve Sanayi odasının bir sonucu olduğunu söylüyor.

(Konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi için başkana [email protected] adresinden ulaşılabilir)

TOBB KGK Hakkında

2007’de TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun vizyonuyla kurulan Kadın Girişimciler Kurulları OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün başkanlığında 13 bölgede 81 ilde örgütlü olup 7 bin girişimcinin yer aldığı en büyük iş kadını örgütü. 3 yüz 65 Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsa’sının içinde yer alan Kadın Girişimciler Kurulları kadın girişimciliğinin güçlenmesi, sayısının artırılması ve cinsiyet eşitliği konularında yoğun çalışmalarda bulunuyor.

 

REKLAM ALANI