Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İYİ Gençlik Afet Bölgesinde

İYİ Gençlik Afet Bölgesinde
REKLAM ALANI
04.08.2021
A+
A-

İYİ Gençlik afet bölgesinde
İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkan Yardımcıları Onur Hondoroğlu, Daver Baytaz ve GİK Üyesi Müberra Çakır, Antalya Manavgat’ta başlayan ve halihazırda devam eden orman yangını için Antalya İl Gençlik Teşkilatı ve veteriner hekimlerle birlikte afet bölgesindeki hayvanların sağlık durumlarına yönelik incelemelerde bulundu.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayıp devam eden orman yangınından etkilenen hayvanlar için İYİ Parti Gençlik Kolları harekete geçti. İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkan Yardımcıları Onur Hondoroğlu, Daver Baytaz ve GİK Üyesi Müberra Çakır ve Antalya İl Gençlik Teşkilatı bölgede görev yapan veteriner hekimlerle yangından etkilenen hayvanların ilk tedavilerine yönelik çalışmalar gerçekleşti.

Bölgede görev yapan veterinerle hekimlerle bir arada çalışan İYİ Parti Gençlik Kolları ekibi yangından yanıklarla kurtulan hayvanlara müdahalelerde bulundu. Yangından ve dumandan etkilenen hayvanlar için gerekli tıbbi ilaçları kullanım şekillerini anlatarak hayvan sahiplerine teslim etti. İYİ Gençlik ekibi ayrıca devam eden yangınlarla ilgili ihtiyaçları Türkiye’nin her yanındaki İYİ Parti Gençlik Kolları il ve ilçe yönetimleriyle paylaştılar.

Afet bölgesindeki incelemelerinin ardından gözlemlerini paylaşan İYİ Parti GİK Üyesi Müberra Çakır, “Bölgede adeta kabus yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor. Facia sadece bitki, ağaç popülasyonu ve insanlara değil hayvanlara da büyük bir yıkım yaşatmış durumda. Evcil hayvanlar başta olmak üzere veteriner hekimlerimizle şahit olduğumuz tüm hayvan dostlarımı büyük korku ve şok içerisinde yanık ve sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. İklim krizinin kendisini bu denli belli ettiği böyle bir dönemde ülke olarak hepimizi çok zor bir dönem bekliyor. Bu yangın bize çok pahalıya mâl olacak çünkü hasarın yanı sıra ilerleyen günlerde yaratacağı etki de çok büyük olacaktır.” dedi.

Bölgedeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz
İYİ Parti Genç Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Hondoroğlu, “Gözlemlediğimiz durum maalesef korkunç boyutta. Şehitlerimizin olduğu, nice can kayıplarının yaşandığı, ormanda yaşayan canlıların telef olduğu bu afet hepimizde tarifi imkansız bir yıkıma sebep oldu. İnsanlar ellerinden geldiğince birbirleri için kenetlenmiş olsalar da vatandaşlar yetkili mercilerin hakimiyetini ve varlığını hissetmek istiyorlar. Bu yangınların aslında ülkemize yapılan bir sabotaj olduğu güçlü şekilde kabul görüyorken kolluk kuvvetlerinin merkezde, köylerde kontrol ve emniyet araması yapmıyor olmasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Biz tüm gücümüzle bölgenin ihtiyaçlarına çare olmak için mücadele vereceğiz. Ayrıca yaşam mücadelesi veren hayvanların tedavisi için teşkilatımızdaki alanında uzman veterinerler ile bugün gerçekleştirdiğimiz gibi köy köy gezerek ilaç temini ve gerekli tedaviyi sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

İYİ Parti Proje Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Daver Baytaz, “Maalesef ülkemizi derinden yaralayan bir hadiseye tanıklık ediyoruz. Fakat geleceği kurtarmak bizim elimizde, dünya bize geleceğin bir armağan değil emaneti ve bizim emanetimize, cennet vatanımıza sahip çıkmamız gerekmekte. Bu bir vatandaşlık vazifesidir. Şayet yaşanan bu hadiselerde bir kasıt var ise suçluların bir an önce tespit edilmesi gerekmektedir. Yaşanılanlar kabul edilecek gibi değildir. Sadece insan hayatını değil;

ekosistemimize, doğamıza ve bizimle birlikte yaşayan dostlarımızın da hayatına kastedilmiştir.” dedi.
Yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından İYİ Parti Gençlik Politikaları heyeti Antalya’daki incelemelerini İYİ Parti Gençlik Kolları adına tüm il ve ilçe yönetimlerine rapor olarak sundu ve gerekli yardımlarla ilgili çalışmalar başlattı.

REKLAM ALANI