Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Nijerya’nın yeni atanan Azerbaycan Büyükelçisinin itimatnamesini aldı

İlham Aliyev, Nijerya’nın yeni atanan Azerbaycan Büyükelçisinin itimatnamesini aldı
REKLAM ALANI
23.11.2021
A+
A-

İlham Aliyev, Nijerya’nın yeni atanan Azerbaycan Büyükelçisinin itimatnamesini aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Nijerya Federal Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’a yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yakubu Santuraki Süleyman’ın itimatnamesini kabul etti.

Büyükelçi Yakubu Santuraki Süleyman, güven mektubunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sundu.

Ardından devlet başkanı büyükelçiyle görüştü.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkelerimizin çeşitli uluslararası kuruluşlarda aktif olarak işbirliği yaptığını belirterek, Nijerya’nın işgal sırasında Azerbaycan’ın haklı konumunu her zaman desteklediğini kaydetti. Devlet başkanı, çatışmanın zaten askeri-politik yollarla çözüldüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nijerya’ya Azerbaycan’ın Bağlantısızlar Hareketi başkanlığının 2023 yılına kadar uzatılmasına verdiği destek için teşekkür ederek, bunu bir güven ve dostluk işareti olarak nitelendirdi. Devlet başkanı, Bağlantısızlar Hareketi’nin başkanı olarak Azerbaycan’ın üye devletlerin haklarını koruduğunu ve uluslararası hukuk ve adaleti desteklediğini vurguladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yakubu Santuraki Süleyman’ın büyükelçi olarak görev yaptığı süre boyunca ikili ilişkilerimizin gelişmesine katkıda bulunacağına duyduğu güveni dile getirdi.

Büyükelçi Yakubu Santuraki Süleyman, Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin selamlarını devlet başkanına iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, selamları için teşekkür etti ve selamlarını Nijerya Devlet Başkanı’na iletmesini istedi.

Büyükelçi, Nijerya ve Azerbaycan’ın her zaman adaletten yana olduklarını belirterek, ülkesinin Bağlantısızlar Hareketi ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile, özellikle Azerbaycan ile işbirliğini genişletmekle ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

Görüşmede, iki ülke arasında iyi siyasi ilişkilerin olduğu ve ticari ilişkilerin genişletilmesi için fırsatların bulunduğu kaydedildi.

Azerbaycan Bağlantısızlar Hareketi ve İslam İşbirliği Teşkilatı öğrencilerinin ülkemizde öğrenim görmeleri için burs sağladığı, Nijeryalı öğrencilerin bu burs programı kapsamında Azerbaycan üniversitelerinde öğrenim gördükleri kaydedildi.

Kaynak:https://president.az/articles/54386

REKLAM ALANI