Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HALİLİYE ZABITASINDAN STOKÇULUĞA KARŞI DENETİM

HALİLİYE ZABITASINDAN STOKÇULUĞA KARŞI DENETİM
REKLAM ALANI
15.12.2021
A+
A-

HALİLİYE ZABITASINDAN STOKÇULUĞA KARŞI DENETİM
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatıyla stokçuluğa karşı harekete geçen Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki marketlerin depolarını denetledi. Ürünlerin etiket ve son kullanma tarihlerini de karşılaştıran ekipler, market yetkililerini stokçuluğa karşı uyardı.

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçuluğa karşı mücadele edileceğini açıklamasının ardından Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Bir 2 kişi görseli olabilir
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatıyla ilçe genelinde halkın sağlığı, huzuru ve güvenliği için denetimlerini sürdüren ekiplerin bu kez adresi marketlerin depoları oldu. Özellikle stokçuluğun önüne geçilmesi adına marketlerin depolarını denetleyen ekipler, market yetkililerine uyarılarda bulundu.
Yapılan denetimlerde stoku yapılan ürün olmadığı görülürken, zabıta ekipleri stokçulara verilen ceza üst sınırının 500 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldığını hatırlattı. Depolarda ürün bekletilmemesi ve rafların boş bırakılmaması gerektiğinin altını çizen ekipler, “Raf boş olursa ve depoda ürününüz varsa bu stokçuluğa girer” ifadelerini kullandı.

Bir 5 kişi görseli olabilir
Stokçuluğun yanı sıra marketlerde hijyen ve fiyat denetimi de yapan ekipler, reyonlarda yer alan etiketteki fiyat ile kasadaki fiyatı karşılaştırdı. Marketlerde fiyat oyunu olmamasına dikkat eden ekipler, ürünlerin son kullanma tarihini de kontrol etti.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise 4442263 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine gelen şikayetler ile stokçuluk ve fahiş fiyata karşı denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

 

 

REKLAM ALANI