Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dijital Konsey iletişim erişilebilirliğini ve bilgi güvenliğini iyileştirmeye yönelik girişimler önerdi

Dijital Konsey iletişim erişilebilirliğini ve bilgi güvenliğini iyileştirmeye yönelik girişimler önerdi
REKLAM ALANI
09.02.2024
A+
A-

Dijital Konsey iletişim erişilebilirliğini ve bilgi güvenliğini iyileştirmeye yönelik girişimler önerdi
2024,

İletişim tesislerinin kurulması, yollarda iletişim ağlarının geliştirilmesi ve sınır bölgelerinde iletişimin sağlanmasına yönelik fırsatların genişletilmesiyle ilgilidirler.
Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı başkanlığında, Federasyon Konseyi’ne bağlı Dijital Ekonomiyi Geliştirme Konseyi toplantısında, iletişim altyapısı oluşturma prosedürlerini basitleştirecek ve erişilebilirliğini artıracak girişimler sunuldu. , Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak .

Dijital Konseyin sürekli olarak mevzuat çalışmaları yürüttüğünü kaydetti . Özellikle Konseyin teklifi üzerine, bölgelerdeki dijital uçurumun ortadan kaldırılmasına yönelik programın finansmanı ikiye katlanarak 13,3 milyar rubleye çıkarıldı.

“2021’den bu yana 3,5 bini federal bütçeden, 1,5 bini bölgelerden olmak üzere 5 bin köyde yüksek kalitede mobil iletişim sağlandı. Konsey, Hükümet ile birlikte arazi mevzuatında değişiklik yapılmasını sağladı ve iletişim tesislerinin doğrusal tesislerin bulunduğu alanlara yerleştirilmesini basitleştirdi. İlk okumada telekom operatörlerinin apartmanlara ayrımcı olmayan erişimine ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. Benimsenmesiyle, yönetim şirketleri artık sakinleri bir sağlayıcı seçerken sınırlayamayacak ve telekom operatörleri iletişime erişim düzenini yeniden sağlamak zorunda kalacak,” diye hatırladı Andrei Turchak.

Belgenin kabulüne ilişkin çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi – belgenin ikinci okunmasının yakın gelecekte değerlendirilmesi planlanıyor .

Andrey Turchak karayolları boyunca iletişimin geliştirilmesine ilişkin bir yasa tasarısının hazırlandığını bildirdi . İletişim hatlarının yapımında sorunları çözecek.

“Baz istasyonları karayolu altyapısının nesneleri değil. Bu nedenle yola bir reklam panosu asmak, bir iletişim tesisi donatmaktan daha kolaydır. Dijital Konsey, iyi bir mobil sinyalin ortaya çıkmasını hızlandıracak iletişim ve otoyol yasalarında değişiklikler hazırladı. Yakın gelecekte Devlet Dumasına sunabilmemiz için Hükümetin girişimimizi desteklemesini öneriyorum” dedi Andrei Turchak.

Bir diğer girişim ise sınır bölgelerindeki dijital uçurumun ve bilgi güvenliğinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili. Artık tüm alanlar yabancı operatörlerin kontrolüne giriyor. Federasyon Konseyi’nin ilk başkan yardımcısı, sorunun güçlendirilmiş sinyalli istasyonlar kurularak çözülebileceğinden emin.

Yeni bölgelerdeki iletişim sorunlarına da dikkat çekti.

“ Komşu bölgelere seyahat eden sakinler sıklıkla kendilerini dolaşımda buluyorlar . Posta hizmetlerinin geliştirilmesi için ek önlemler alınması gerekmektedir. Posta altyapısı son derece harap durumda ve sürekli bombardımana maruz kalıyor. Kafa yapısı, sıralama merkezleri ile entegrasyon yoktur. Bu konuların Konsey kararına yansıtılmasını rica ediyorum. Andrey Turchak, iletişime erişimin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı.

Dijital uçurumun ortadan kaldırılması için yakın köylerin programa dahil edilmesini önerdi . Bu, sinyalin seyrek nüfuslu birkaç köye ulaşması için iletişim baz istasyonlarının yerleştirilmesini mümkün kılacaktır.

“Bugün 100 ila 500 kişinin yaşadığı tek bir yerleşim yerine bir istasyon kurabiliyoruz. Aynı zamanda, çoğu durumda baz istasyonu, sinyalin yakınlardaki birkaç köye ulaşacağı şekilde yerleştirilebilir. İnternetin olmadığı 4 bin yakın köyden bu tür bin yerleşim grubumuz var. Kurul, Haberleşme Kanunu’nda gerekli değişiklikleri hazırladı. (Hükümetten – editörün notu) yeni bütçe döngüsünde bu tür istasyonların inşa edilmesi olasılığını sağlayarak bizi desteklemesini rica ediyorum,” diye belirtti Andrei Turchak.

Ayrıca Dijital Konsey, devlet kurumlarının web sitelerine ve engellilere yönelik uygulamalara erişiminin sağlanmasına yönelik bir yasa tasarısı hazırladı. Girişim Hükümetin desteğini aldı ve yakında Devlet Dumasına sunulacak.

Rusya Federasyonu Hükümeti Başkan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko , Başkanın talimatı üzerine Mart-Kasım 2023 arasında, 2035 yılına kadar endüstri stratejisinin geliştirilmesi için sistematik çalışmalar yürütüldüğünü ekledi .

“Geçen yılın sonunda onaylandı, hükümlerinin 2035 yılına kadar uygulanması bize önemli sonuçlar verecek: Hanelerin yüzde 98’i en az saniyede gigabit hızında internete bağlanacak. 5G teknolojisiyle iletişim hizmetlerinin kullanıldığı bölgelerde yaşayan vatandaşların payı yüzde 60 olacak. Ortalama mobil İnternet hızı saniyede en az 120 megabit olacaktır. Siber saldırılara karşı koruma düzeyinin güçlendirilmesine ve tüm sektörün teknolojik egemenliğinin sağlanmasına özellikle dikkat ediliyor” dedi.

Parlamentonun üst meclisi altında Dijital Ekonomiyi Geliştirme Konseyi 2018 yılında oluşturuldu ve başkanlığını Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak yaptı.

Görevleri arasında Rusya Federasyonu’nda dijital ekonominin federal, bölgesel ve yerel düzeylerde gelişmesini teşvik etmenin yanı sıra Rus kuruluşlarının dijital ekonomi alanındaki potansiyelinin gerçekleştirilmesini teşvik etmek yer alıyor.

Konsey özellikle, Rusya Federasyonu’nda dijital ekonominin gelişimini teşvik etmek, dijital ekonominin geliştirilmesinde hükümet organlarının ve kuruluşlarının olumlu deneyimlerinin incelenmesi ve yaygınlaştırılmasını teşvik etmek, uzman analizi yapmak ve federal yasa taslakları geliştirmek için teklifler hazırlıyor. ve dijital ekonomiyi geliştirmeyi amaçlayan diğer düzenleyici yasal düzenlemeler.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Çernişenko
#sovefed
#bölgeler
#bağlantı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sovet-po-cifre-predlozhil-iniciativy-po-povysheniyu-dostupnosti-svyazi-i-informacionnoj-bezopasnosti

 

 

REKLAM ALANI