Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diaspora temsilcilerinin Şuşa’ya 9. ziyareti gerçekleşti

Diaspora temsilcilerinin Şuşa’ya 9. ziyareti gerçekleşti
REKLAM ALANI
13.07.2023
A+
A-

Ev
/
Xəbərlər
/
Diaspora temsilcilerinin Şuşa’ya 9. ziyareti gerçekleşti

 

 

 

 

2023

 

 

 

 

Diaspora temsilcilerinin Şuşa’ya 9. ziyareti gerçekleşti

 

 

 

 

Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi’nin 21. Yıldönümü ve Azerbaycan Diaspora Destek Fonu’nun 5. Yıldönümü münasebetiyle tatillerini Azerbaycan’da geçirmeyi tercih eden diaspora temsilcileri 9. seyahatlerini kültür başkentimiz Şuşa’ya gerçekleştirdi Diaspora temsilcilerini tercih ettiler. tatilini Azerbaycan’da geçiren , kültür başkentimiz Şuşa’yı bir kez daha ziyaret etti.

 

 

 

“Demir yumrukla Şuşa’dayız” projesi kapsamında dokuzuncu kez gerçekleştirilen geziye 24 ülkeden 100’den fazla diaspora temsilcisi katıldı .

 

 

 

 

Gezi programında geleneksel olarak Bazarbaşı Meydanı, Dzhydir Düzü, “İdam Edilen Anıtlar”ın bulunduğu meydan, Şuşa Deklarasyonu’nun imzalandığı yerler, Hurşidbanu Natavan’ın evi, “Han’ın Pınarı” ziyareti yer alıyordu. Kızı”, Molla Penah Vagif’in türbesi, Üzeyir Gadzhibekov’un anıtı, ev – Bülbül Müzesi, Gence Kapıları, Saatli, Aşaği ve Yukhara Govkharaga camileri ve diğer turistik yerler. Karabağ’ın incisi Şuşa’da yürütülen imar ve iyileştirme çalışmaları hakkında diaspora temsilcilerine bilgi verildi.

 

 

 

Gezinin sonunda diaspora temsilcileri Dzıdır Düz’de Azerbaycan bayrağını açtılar, “Yallı” sesleri eşliğinde dans ettiler. Kendilerine bu mutluluğu yaşattıkları için Başkomutanlığa ve Azerbaycan ordusuna teşekkür ettiler . Aynı zamanda Şuşa şehri Devlet Koruma Dairesi çalışanları kendilerine özel ilgi ve özen gösterenlere şükranlarını dile getirdiler .

 

 

 

 

Bilinmelidir ki, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Dünya Azerbaycanlıları V. Kongresi’nde dile getirdiği tavsiyelerde, yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın her yıl tarihi vatanlarına, özellikle de kurtarılmış topraklara yaptıkları yıllık ziyaretin önemine dikkat çekilmiştir.

 

 

 

Komite, 2021 yılında dört kez (27 Temmuz, 17 Ağustos , 9 Ekim ve 2 Aralık), 2022 yılında üç kez (26 Temmuz, 17 Ağustos , 7 Eylül) ve 2023 yılında bir kez (29 Haziran) olmak üzere, Şuşa şehrinde diaspora. “Demir yumrukla Şuşa’dayız” sloganıyla düzenlenen geziler Azerbaycan diasporası tarihinin en önemli olaylarından biridir.

 

 

 

 

Ayrıca komite, uluslararası toplumun bilgilenmesinde önemli rol oynayan yabancı gazeteci ve bilim adamlarının Şuşa’ya ve işgalden kurtarılan diğer bölgelere düzenli olarak geziler düzenlemektedir.

FOTOĞRAF GALERİSİ

 

 

Arkadaşlarına ilk tavsiye eden sen ol

DİĞER HABERLER

kaynak:https://diaspor.gov.az/ru/news-detail/diaspor-numayendelerinin-susaya-9-cu-seferi-gerceklesib-3194

REKLAM ALANI