Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez `den 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez `den 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı
REKLAM ALANI
04.06.2022
A+
A-

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Çevre kirliliğinin, uluslararası ve insanın geleceğine yönelik olumsuz sonuçlar oluşturduğunu gören dünya kamuoyu ilk defa ‘Çevre ve İnsan’ konusu ile ilgili olarak, 05 – 16 Haziran 1972 tarihinde İsveç’in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile toplanan Birleşmiş Milletler Çevre konferansında, 5 Haziran’ı Dünya Çevre Günü olarak kararlaştırmıştır.

Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Günümüzde, dünyada yaşanan sanayileşme, kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, insan sağlığını tehdit eder hale gelmiştir.

Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel ilkesi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Temiz bir çevrede yaşamak için öncelikle çevremizi kirletmekten kaçınmalı ve temiz tutmalıyız. Temiz bir çevre için, görevli ve sorumlu kamu kurum ve kuruluşları da çevreyi kirletenlere karşı gerekli yasal işlemleri yapmalı, bu konuda ihmal ve müsamaha göstermemelidir.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesine dönük atılacak her adım, insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. 5 Haziran Dünya Çevre Gününü, bu hedefleri konuşmak, değerlendirmek ve birlikte hareket etmek adına önemli bir fırsat olarak düşünüyor, daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum’ dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI