Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BİRECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SADETTİN BİLGİN `DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BİRECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SADETTİN BİLGİN `DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
25.09.2023
A+
A-

BİRECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SADETTİN BİLGİN `DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin, Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru, mutluluğu içerisindeyiz.

Peygamber efendimizin doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Hz. Peygamberin dünyaya teşrifiyle, her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara ihtiyaç duyduğu cahiliye dönemi sona ermiştir. Rahmet Peygamberinin gelişiyle zulüm ve adaletsizlik ortadan kalkmış, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadet gelmiştir.

Rahmet Peygamberi, Allah’ın varlığını, birliğini ve O’na ortak koşulamayacağını yeniden tebliğ etmiştir. Yalnızca Allah’a kul olmayı, güzel ahlaka ve insanca bir yaşayışa çağırmıştır. Rahmet Peygamberi kısa bir sürede “cahiliye toplumu” olarak adlandırılan bir toplumdan Asr-ı Saadet gibi bir dönemin yaşandığı bir toplum inşa etmiştir. O’nun tebliğ ettiği tevhit ve iyilik mesajı her geçen gün yayılmış, bu mesaj ile karanlıklar aydınlığa, zulüm adalete, kin ve nefret şefkat ve merhamete dönüşmüştür.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, ve Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyor, bu gecenin ve bu haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI