Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BENEO, Südzucker Grubu’nun bir parçası olup yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlamaktadır

BENEO, Südzucker Grubu’nun bir parçası olup yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlamaktadır
REKLAM ALANI
18.11.2021
A+
A-

Dünya Diyabet Günü Çerçevesinde,

BENEO, Diyabette Sağlıklı Gıda Hassasiyetine Dikkat Çekti

Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) bu yılki Dünya Diyabet Günü çerçevesinde, diyabetle yaşayan veya diyabet riski taşıyan kişilerin küresel olarak diyabet tedavisi ve önlenmesine daha iyi erişim gerektiği konusunda farkındalığı gündeme taşıyor. IDF, insülin dahil olmak üzere ilaca erişim, kendini izleme, diyabet eğitiminin yanı sıra sağlıklı gıda ve egzersiz yapmak için güvenli bir yer konularına dikkat çekiyor.

2019’da dünya çapında 463 milyon yetişkin (11’de 1’i) diyabetle yaşıyordu. Bu sayının 2030 yılına kadar 578 milyona çıkması bekleniyor ki bu da yüzde 25’lik bir artışa denk geliyor[1]. Önde gelen bilim adamları, düşük glisemik diyetlerin tip II diyabet ve koroner kalp hastalığı riskini azalttığına, şeker hastaları için kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olduğuna ve ayrıca kilo yönetimine yardımcı olabileceğine dair ikna edici kanıtlar olduğu konusunda hemfikir[2].

Sonuç olarak, tüketicilerin uzun vadeli sağlığını geliştirmekle ilgilenen herhangi bir gıda üreticisinin hedefi, ürün geliştirme yoluyla onlara daha düşük bir glisemik profil sunan gıda seçeneklerine erişim sağlamak olmalıdır. Diabetes mellitus gelişimi gibi, yaşlanma da bozulmuş glikoz toleransı ile el ele gider. Yine de kan şekeri yönetiminin tüm yaşam evreleri boyunca geçerli bir konu olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle sağlıklı yaşlanmaya başlamak için asla erken değildir.

Erken yaşlardan itibaren sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmenin anahtarı, kan şekeri yönetimidir ve bu, doğru karbonhidrat seçimi ile gerçekleşir. İdeal karbonhidrat, kan şekerinde düşük ve dengeli bir artış ve insülinde düşük bir artışı tetikleyerek kişinin metabolizması için gerekli enerjiyi sağlar ve yağ depolanmasından ziyade yağ yakımını teşvik eder.

Gerekli karbonhidratları sağlayan yiyecek ve içecek ürünlerine erişim sağlamak ve aynı zamanda düşük glisemik bir diyeti desteklemek için tüketicilerin kan şekeri tepkisini düşürdüğü kanıtlanmış ürünleri raflarda kolayca tanıyabilmeleri gerekir. Paket üzerindeki ilgili beyanlar, tüketicileri buna göre bilgilendirerek ve eğiterek bunu başarmanın etkili bir yoludur.

Anke Sentko, (Beneo Mevzuat İşleri and Beslenme İletişimi Başkan Yardımcısı) konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “BENEO’nun prebiyotik hindiba kökü lifleri, inülin ve oligofruktoz, alternatif şeker izomaltulozu (Palatinose™) ve şeker ikame maddesi ISOMALT gibi bileşenler, kan şekeri tepkisini düşürmeye yardımcı olabilir ve bunların tümü, bu etkiyle ilgili olarak AB’de onaylanmış sağlık beyanlarına sahiptir.

Üreticiler ve perakendeciler, ambalaj üzerindeki bu iddiaları daha iyi kullanarak, tüketicileri diyabetin başlamasını önlemeye yardımcı olacak ürünleri seçmeye teşvik edebilir ve aynı zamanda hastalığın yönetimini destekleyebilir. Bir endüstri olarak, insanların beslenme düzenini iyileştirmeye ve diyabet gibi yaşamı değiştiren, bulaşıcı olmayan hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olmak için hepimizin ortak sorumluluğu var.”

[1] https://worlddiabetesday.org/about/facts-figures/

[2] Glycemic index, glycemic load and glycemic response: An International Scientific Consensus Summit from the International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) – PubMed (nih.gov)

———————————–

 

BENEO ve bileşenleri ile ilgili detaylı bilgi için: www.beneo.com ve www.beneo.com/news Twitter: @_BENEO LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo

BENEO-Institute; BENEO’nun Beslenme Bilimi, Beslenme İletişimi ve Ruhsatlandırma İşleri takımlarının deneyimlerini bir araya getiren bir kuruluştur. Müşterilerine ve ortaklarına, ürün içeriği onayı, fizyolojik etkiler, besin bileşenleri konularından iletişim ve etiketlemeye kadar çeşitli alanlarda danışmanlık yapar. BENEO-Institute’ ün çalışmalarının temelini kilo kontrolü, sindirim sistemi ve kemik sağlığı, fiziksel ve zihinsel performans ve düşük glisemik indeksli diyetin sağlıklı beslenme, hastalıkların önlenmesi ve aynı zamanda diş sağlığı üzerindeki olumlu etkileri oluşturur.

BENEO-Institute, BENEO’nun bileşenleriyle ilgili her türlü beslenme ve düzenleme konuları hakkındaki en yeni bilimsel araştırmalara ve bilgilere erişim olanağı verir. BENEO müşterilerine ve iş ortaklarına gıda endüstrisindeki en önemli meseleler hakkında rehberlik yapar.

BENEO, Südzucker Grubu’nun bir parçası olup yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlamaktadır ve Belçika, Şili, Almanya, İtalya’da üretim birimleri bulunmaktadır.

REKLAM ALANI