Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Altay, “Bugüne kadar 1.200 öğrencimiz gezilere katıldı

Başkan Altay, “Bugüne kadar 1.200 öğrencimiz gezilere katıldı
REKLAM ALANI
26.11.2021
A+
A-

28 İlçeden 13 Bin Öğrenciye Bilim ve Kültür Gezisi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında bilim ve kültür gezisi için Yunak, Tuzlukçu ve Çeltik ilçelerinden gelen öğrencilerle buluştu. Başkan Altay, Proje kapsamında 28 ilçedeki 13 bin 7. sınıf öğrencisine Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını tanıtacaklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında merkez dışındaki 28 ilçedeki 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği bilim ve kültür gezileri devam ediyor.

Bilim ve kültür gezilerinde bugün Yunak, Tuzlukçu ve Çeltik ilçelerinden gelen 145 öğrenci; Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Büyükşehir Stadyumu, Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi ve Konya Panorama Müzesi’ni gezdi.

Gezi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 28 ilçedeki 13 bin 7. sınıf öğrencisine Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını tanıtacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin katıldıkları bilim ve kültür gezileriyle unutamayacakları bir gün yaşadıklarını dile getiren Başkan Altay, “Bugüne kadar 1.200 öğrencimiz gezilere katıldı. Çocuklarımız bu gezilerle yaşadıkları şehri daha yakından tanıma fırsatı buluyor. İnşallah projenin devamında diğer ilçelerimizdeki öğrencilerimizi de şehrimizde ağırlayacağız. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Geziye katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gezilere katılan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8256

REKLAM ALANI