Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bağımsız devlet kuruluşlarının kurulması Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır” , ÖZEL

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bağımsız devlet kuruluşlarının kurulması Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır” , ÖZEL
REKLAM ALANI
10.03.2023
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bağımsız devlet kuruluşlarının kurulması Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır” , ÖZEL

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bağımsız devlet kuruluşlarının kurulması Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır”– Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan halkının çok asırlık bir devlet tarihi vardır. Doğu’nun ilk demokratik kurumlarına sahip olan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti kısa ömürlü olduysa da, bugün Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından kurulan ve onun siyasi çizgisinin değerli bir devamçısı olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından başarıyla yönetilen modern bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti, güçlü ordusu, güçlü ekonomisi ve güçlü ekonomisi ile müreffeh ve istikrarlı bir devlet haline gelmiştir.

Tarihe kısaca bakacak olursak, Bolşevikler tarafından yıkılmasına rağmen halkın bağımsızlık azmi yenilmemiş ve 1991 yılında Sovyet imparatorluğunun yıkılmasıyla Azerbaycan devlet bağımsızlığını yeniden kazanmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti bağımsızlığının ilk yıllarında büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalsa da ulu önder Haydar Aliyev’in yeniden siyasi iktidara gelmesiyle ülkemiz istikrarlı kalkınma yoluna girmiştir. Dünya çapında siyasetçi Haydar Aliyev, çok asırlık devlet tarihimizde yeni bir parlak sayfa açan ender, eşsiz bir şahsiyettir. Tarihin hafızasında sonsuz bir iz bırakmak, her insanda olmayan büyük bir mutluluktur. Elbette bu, ancak Haydar Aliyev gibi dahilerin başına gelen müstesna bir kaderdir. Tarih, insanlara 100 yılda bir böyle eşsiz kişilikler verir.

Tüm hayatını halkının mutlu geleceğine, güçlü Azerbaycan devletinin kurulmasına ve gelişmesine adamış bu dehanın meziyetleri emsalsizdir.Azerbaycan’da bağımsız devlet kurumlarının kurulması, uluslararası normlara dayalı demokratik, hukuk devletinin oluşturulması, milli ve manevi değerlerimizin korunması, bu değerlerin evrensel fikirlerle daha da zenginleştirilmesi, ilklerimizin benimsenmesi Ulusal Anayasa, sivil toplumun oluşturulması ve yeni bir ekonomik rotanın belirlenmesi kesin olarak başarılı çözümler olarak Ulu Önder Haydar Aliyev’in hizmetleridir.

Dünyanın en etkili devlet başkanlarının defalarca ifade ettiği gibi Azerbaycan’ın ve büyük Türk dünyasının dahi oğlu Haydar Aliyev, çağımızın en yüksek zirvesinde duran ünlü siyasi figürler arasında hak ettiği yeri almıştır. Halkımızın hafızasında hep bir yaratıcı, kurucu ve kurtarıcı imajını yaşatmış, gönüllerde sonsuz sevgiyi kazanmıştır. Haydar Aliyev’in büyük imtihanlardan çıkmış siyasi rotasının çekirdeğini milli devletçilik eğitimi oluşturmaktadır. Azerbaycancılık ideolojisi, büyük devlet adamının uğrunda mücadele ettiği ve pratik faaliyetleriyle ana hatlarını belirlediği milli devlet eğitiminin temelidir. Azerbaycancılık, tüm Türk köklerine bağlı ulusal bir ideolojidir. Haydar Aliyev’e göre Azerbaycancılık, bağımsız bir devlet içinde ulusal dayanışmayı sağlayan tek vatan idealinin vücut bulmuş halidir. Bu anlamda Azerbaycancılık, Haydar Aliyev’in siyasi rotasının taç damarı, ana hattıdır. Milli lider Haydar Aliyev tarafından kurulan ve bağımsızlığına kavuşturulan Azerbaycan Cumhuriyeti, şu anda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde hızla gelişmekte ve belirlenen hedeflere emin adımlarla ilerlemektedir, evrensel değerlere dayalı ilerici bir kalkınma kursu seçerek, insan hak ve özgürlüklerini garanti altına alan demokratikleşme alanında parlak başarılara imza atmaktadır. Ulu önder Haydar Aliyev’in Cumhuriyet Yüksek Sovyeti’ndeki gençlik temsilcileriyle olan toplantıda yaptığı konuşmayı hatırlayalım:

“Eğer şimdi devlet bağımsızlığımız ve milli hürriyetimiz bir bebeğin ilk adımları gibiyse, birkaç yıl sonra devletimiz, ülkemiz ve milletimiz güçlü, iradeli adımlarla ilerlemeli ve büyük bir güvenle hareket etmelidir.”

Büyük liderin değerli devamçısı Sayın İlham Aliyev’in gerçekleştirdiği reformlar, öncelikle ekonominin verimliliğini daha da artırma amaçlarına hizmet etmektedir.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararlı ve maksatlı faaliyeti sonucunda Azerbaycan’ın Muzaffer Ordusu 30 yıllık işgale son verdi. Böylece yıllardır düşmanın yarattığı “yenilmez ordu” efsanesi 44 gün içinde tüm dünyanın gözünde yıkılmış, Ermeni ordusu yenilmiş ve “Demir Yumruk” harekatı Azerbaycan’ın Zaferi ile sonuçlanmıştır.

Azerbaycan, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in uyguladığı akıllı iç reformlar ve ileri görüşlü, amaçlı dış politikası sayesinde Güney Kafkasya’da lider bir devlet haline geldi. Kesin olarak söylenebilir ki, Ulu Önder Haydar Aliyev’in düşündüğü milli devletçilik şu anda altın çağını yaşıyor.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI