Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Asrın felaketi, Kardeş desteğiyle tüm zorluklar ortadan kalkacak, Özel

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Asrın felaketi, Kardeş desteğiyle tüm zorluklar ortadan kalkacak, Özel
REKLAM ALANI
14.02.2023
A+
A-

Açıklama yok.

 

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Asrın felaketi, Kardeş desteğiyle tüm zorluklar ortadan kalkacak, Özel

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Asrın felaketi, Kardeş desteğiyle tüm zorluklar ortadan kalkacak – diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Kardeş Türkiye’de meydana gelen deprem her bir Azerbaycan vatandaşını, her bir Azerbaycanlıyı en az Türk kardeşlerimiz kadar üzmüştür.
Depremin ilk günü olan 6 Şubat’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mektubu gönderdi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve kardeş Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberlerinin bizleri üzdüğünü yazarak, bu konuda her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtti.
Cumhurbaşkanımız, kendi adına ve Azerbaycan halkı adına Türk meslektaşına, kurbanların ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına başsağlığı ve yaralılara şifa diledi. Cumhurbaşkanı Aliyev depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını dilemekle yetinmemiş, her alanda kardeşçe yardımını esirgememiştir.
Ülkemizin Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva, Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremle ilgili resmi Instagram sayfasından paylaşımda bulunarak, haberi derin bir üzüntüyle karşıladığını ifade etti, yaşanan faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, tüm Türkiye halkına Yüce Allah’tan güç ve sabır diledi.
Tüm bunlara ek olarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 8 Şubat’ta ülkemizdeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret ettiğini belirtmek isterim.
Türkiye’de meydana gelen deprem sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden dolayı başsağlığı diledi ve depremin ardından ilk dakikalardan ve saatlerden itibaren Azerbaycan’ın her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye’nin yanında olduğunu bir kez daha kaydetti.
Azerbaycan Cumhuriyeti her zaman olduğu gibi desteğini ve dayanışmasını gösteriyor. Evet, bu acı trajedinin sonuçlarının bir nebze de olsa ortadan kalkmasına yardımcı olabildiysek, bunu kendimiz için bir onur biliyoruz. Cumhurbaşkanı Aliyev’in de belirttiği gibi, Azerbaycan desteğini sonuna kadar gösterecektir. Azerbaycan’dan sürekli doktorlar, kurtarıcılar, gönüllüler gönderiliyor ve gönderilecek. Yardım kampanyalarını takip ettiğimizde, Azerbaycan halkının kendi kardeşlerine destek olmak için elinden geleni gönüllü olarak yaptığını görüyoruz.
Türkiye ile aramızda sadece devletlerarası düzeyde değil, devlet başkanları düzeyinde değil, insanlarımız düzeyinde gerçek kardeşlik ilişkilerinin olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğimizi belirtelim.
Devlet ve halkın yanı sıra kamu kuruluşları da desteklerini gösteriyor. Haydar Aliyev Vakfı şimdiden büyük bir girişim başlattı. Fonun tüm imkanlarının, Fon bünyesinde çalışan tüm insanların bu yardım kampanyasına katıldığını belirtmek isterim. Özel sektör de desteğini esirgemiyor, çoktan faaliyete geçtiler, hem mali, hem de teknik yardım sağlamaya başladılar.
Ülkemizin en büyük şirketi SOCAR desteğini vermeye başladı. Evet, SOCAR’ın Türkiye’de büyük faaliyetleri ve büyük fırsatları var. Bu firma da bir Türk firması ve elindeki tüm imkanlarla yardımcı olmaya çalışıyor ve çalışacak.
Aynı zamanda bugün tüm devlet kurumları kardeş Türk halkının yanındadır. Devlet kurumlarının temsilcileri, kendi kuruluşları bünyesinde insani yardım organize etme konusunda aktiftirler. Ayrıca tüm yardım konuları tek merkezden yönetilmektedir. Ülke hastaneleri yaralı kardeşlerimizin tedavisi için her türlü şartlara sahiptir. Bakü ve Nahçıvan da dahil olmak üzere diğer şehirlerde şimdiden yataklar ayrıldı ve çok sayıda anne ve çocuk hastanelere yerleştirildi.
Çok sayıda gönüllü depremden etkilenen bölgelere doğru yola çıktı bile. Haydar Aliyev Vakfı bünyesinde çalışan gönüllüler ve ASAN gönüllüleri belli bir deneyime sahipler ve umarım becerilerini esirgemezler.
Azerbaycan’ın First Lady’si Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mehriban Aliyeva’nın talimatıyla kardeş ülkede çok sayıda can kaybına neden olan depremin mağdurlarına destek olmak için, Haydar Aliyev Vakfı’nın kardeş ülkeye insani yardım taşıyan özel uçağı, 9 Şubat’ta Gaziantep Havalimanı’na gönderildi.
Haydar Aliyev Vakfı, facianın kurbanlarına 36 ton insani yardım gönderdi. İnsani yardım kapsamında çeşitli ilaçlar, oksijen maskeleri, filtre sistemleri, bandaj malzemeleri, omurga tahtaları, ilk yardım tasmaları sedyeler, tıbbi malzeme, ekipman, sıcak giysiler, çadırlar v.b malzemeler gönderiliyor. Ayrıca Haydar Aliyev Vakfı’na bağlı “Bölgesel Kalkınma” STK kardeş ülkeye insani yardım kampanyası başlattı. Depremzedelere destek olmak için ilk olarak 9 Şubat’ta Nahçıvan’dan 12 tır gönderildi. Türkiye’de meydana gelen korkunç depremin mağdurlarına yardım etmek için Azerbaycan’da faaliyet gösteren STK’lar “Kardeşçe Yardım” adlı bir platform oluşturdu.
Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla Türkiye’ye gönderilen Azerbaycan Ordusu’nun askeri sağlık personeli, 8 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta göreve başladı.
Ülkenin birçok yükseköğretim kurumunda depremzedelere insani yardım amacıyla öğrenciler ve çalışanlar arasında yardım kampanyası düzenlendi. Azerbaycan vatandaşları kardeş ülkeye bağışlarla destek oluyor.
Şu anda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatına göre, Türkiye’de Acil Durumlar Bakanlığı’nın esnek kurtarma güçleri, kardeş ülkede meydana gelen şiddetli depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için arama kurtarma çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor.

Kardeş Türkiye asrlar boyunca pek çok trajediyi atlattı. Asrın felaketinin sonuçlarının yakında ortadan kalkacağını eminlikle söyleyebiliriz. Topraklar dağıntılardan temizlenip yeniden inşa edildiğinde bile Azerbaycan kardeş Türkiye’nin yanında olacaktır.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI