Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü’nün yurt dışında kutlanması

Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü’nün yurt dışında kutlanması.

Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü’nün yurt dışında kutlanması
REKLAM ALANI
10.10.2024
A+
A-

Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü’nün yurt dışında kutlanması
.2024

Öncesi
Sonraki

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1843258947861655703

 

5 Ekim 2024’te, Tacikistan Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçiliği’nde, Devlet Dil Günü’nü kutlamak amacıyla, Tacikistan Cumhuriyeti’nin diplomatik misyon çalışanlarının, bakanlık ve dairelerinin temsilcilerinin katılımıyla ciddi bir etkinlik düzenlendi. Rusya Federasyonu ve Büyükelçilik Kamu Konseyi üyeleri.

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1843258947861655703

 

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi Davlatshokh Gulmakhmadzoda konuşmasında, Tacik dilinin devlet sisteminin yeniden canlandırılmasında, bilimin, eğitimin ve kültürün gelişmesinde özellikle büyük rolünü vurguladı. Bu süreçte Tacikçe-Fars klasiklerinin, şairlerinin, filozoflarının ve çağımızın bilim adamlarının Tacikçe dilinin gelecek nesiller için daha da geliştirilmesine paha biçilmez katkısı kaydedildi.

Barışın ve Ulusal Birliğin Kurucusu, Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı saygıdeğer Emomali Rahmon’un Tacik dilinin daha da geliştirilmesine yönelik kaygıları ve veda sözleri hakkında da ayrıntılı bilgi sunuldu. Milletin Lideri’nin Tacikistan’ın bağımsızlık döneminde Tacik dilinin devlet dili statüsünün güçlendirilmesi yönündeki iradesi ve bilge politikası özellikle vurgulandı.

Aynı gün Tacikistan Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçiliği’nde yurttaşların katılımıyla Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü kutlamalarına yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Niyatbekzoda Vafo, Tacik halkının Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Dil Günü’nü Tacik diline olan sevgi ve bağlılığın sembolü olan önemli bir bayram olarak kutladığını kaydetti.

Tacikistan Büyükelçisi konuşmasında, Tacik dilinin büyük bir ulusal değer, siyasi bağımsızlığın parlak bir sembolü ve Tacik halkının tarihinin vücut bulmuş hali olduğunu ve dolayısıyla barışın ve ulusal birliğin Kurucusu – Ulusun Lideri olduğunu vurguladı. Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı saygıdeğer Emomali Rahmon, ana dilinin gelişimine sürekli dikkat ediyor ve onu güçlendirmek için etkili önlemler alıyor ve ayrıca bu ulusal politika alanının daha da geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturdu.

Etkinliğin ikinci bölümünde devlet dilini sevenler klasik ve modern Tacik şairlerinin şiirlerini okudu.

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1843258947861655703

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan​

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Rusya , Türkmenistan

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/15912/prazdnovanie-dnya-gosudarstvennogo-yazyka-respubliki-tadzhikistan-za-rubezhom

 

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1843258947861655703

REKLAM ALANI