Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Çukurca’da Geçirdi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Çukurca’da Geçirdi
REKLAM ALANI
25.05.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Çukurca’da Geçirdi
25.05.2022

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
46 (1).jpg
47 (1).jpg
48 (1).jpg
6.jpg
12.jpg
15.jpg
17.jpg
20.jpg
42.jpg
44.jpg
46 (1).jpg
47 (1).jpg
48 (1).jpg
6.jpg
12.jpg
15.jpg

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 askerimizin şehit olduğu hain terör saldırısının ardından dün beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile gittiği sınır hattındaki incelemelerini gün boyunca sürdürdü.

İlk olarak Mardin’e, oradan Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümeni’ne geçen Bakan Akar ve beraberindeki Komutanlar daha sonra 1.815 rakımlı Işıklı Üs Bölgesine çıktı. Sınırın sıfır noktasında, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınındaki mevkide bulunan üs bölgesinde incelemelerde bulunan, sahadaki duruma ilişkin yerinde bilgi alan Bakan Akar, ardından Çukurca’daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri’ne gitti.

Gece boyunca buradan Pençe Kilit Operasyonu’nu beraberindeki Genelkurmay Başkanı, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile takip eden Bakan Akar, operasyonda görevli sınır hattındaki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile görüştü. Son durumu ilişkin aldığı bilgiler kapsamında yeni talimatlar veren Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan 5 kahraman askerimize rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Hain saldırının gerçekleştiği bölgedeki operasyonların bölgedeki olumsuz hava şartlarına rağmen devam ettiğini belirten Bakan Akar, “Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin ‘teslim ol’ çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe-Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 100’ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, olumsuz ve zor arazi ve hava koşullarına rağmen yürütülen harekâta kara ve hava ateş destek vasıtaları, İHA ve SİHA’larla yoğun destek sağlandığını da belirtti.

OPERASYONU BAŞARIYLA TAMAMLAYACAK KİLİDİ KAPATACAĞIZ

Pençe-Kilit Operasyonu’nun planlandığı şekilde sürdürüldüğüne vurgulayan Bakan Akar, “Pençe serisi harekâtlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe-Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık.” diye konuştu.

Mehmetçiğin terörle mücadelede geldiği noktanın çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Akar, “Büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına az bir zaman kaldı. Terör örgütünün sözde elebaşları dâhil büyük bir panik içindeler. Örgütte çöküş alametleri var. Bunlar istihbarat raporları, terörist ifadelerinde de ortaya çıkıyor. Biz artan bir şiddet ve tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımızı sürdürecek, asil milletimizi başına 40 yıldır musallat olan terör belasından kurtaracağız.” dedi.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayarak, “Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler-Kürtler-Araplar birlikte yatıyor. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Gecenin geç saatlerine kadar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Çukurca’daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri’ne harekâtı takip eden Bakan Akar, geceyi de Çukurca’da geçirdi.

 

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2552022-17866

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI